Ako imate lovorov list, možete napraviti hula čarape! Otkrijte tajnu, iznenadit će vas

Ne samo da je lovorov list uobičajen začin u kuvanju, već ima i iznenađujuće prednosti kada je u pitanju pranje rublja. Ova aromatična biljka može učiniti čuda u očuvanju i vraćanju živih nijansi šarene odjeće.

Dok lovorov list ne može promijeniti miris ili teksturu odjeće, vrijedi spomenuti njegovu izuzetnu sposobnost zadržavanja boje. Za najbolje rezultate preporučuje se da lovor prokuvate u posudi sa vodom pre nego što ih stavite direktno u mašinu za pranje veša.

Nakon što se voda od lovorovog lista malo ohladi, potopite odjeću u nju 20-30 minuta, a zatim ostavite da se namače nekoliko sati. Povremeno ručno miješajte odjeću. Nakon toga iscijedite sav višak tečnosti i nastavite da perete odjeću na uobičajeni način.

Osim lovorovog lišća, postoje i druge tehnike koje možete koristiti da održite svoju odjeću živom. Jedan od načina je da u mašinu za pranje veša dodate dve kašike soli, što će pomoći u uklanjanju mrlja i održavanju svetla zavesa i stolnjaka. Isto tako, koristite biber u mašini za pranje veša kako biste sprečili bledenje.

Ako imate tendenciju da nosite crne ili tamne boje, upotrijebite moć prirodnih boja u kafi ili čaju kako bi boje održale živopisne. Jednostavno ubacite četvrtinu šoljice jakog čaja ili kafe u mašinu za pranje veša kako biste efikasno sačuvali bogate, duboke crne tonove.

Održavanje boje vaše odjeće ključno je za održavanje kvaliteta vaše odjeće, a ove stare, ali učinkovite prirodne i ekološki prihvatljive metode su vrijedni savjeti za postizanje ovog cilja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *