“AKO ŽELI DA BUDE ZDRAVA I MRŠAVA, ŽENA SVAKO JUTRO TREBA DA DORUČKUJE OVO”: Konkretan savjet doktora Emira Solakovića

Doktor Solaković tvrdi da doručak ne sme da se preskače, a najbolje je da muškarci i žene jutro počnu sa konkretnim obrokom

Doktor Emir Solaković u regionu je poznat kao čovjek bez dlake na jeziku.

Savete o zdravlju daje rado i oštro. Gostujući na jednoj televiziji, prije par godina dao je jednostavan savjet na pitanje šta žena treba da jede kako bi bila zdrava i mršava:

“Idealan doručak za ženu je: Čim ujutru ustanete popijte šolju čaja bilo kojeg. Sapere te toksine koji se skupljaju tokom noći. Zatim uzmite jaja. Za žene je idealan doručak kajgana od 3 bjelanca i jednog cijelog jajeta. To je 10 grama proteina.

A muškarci: kajgana od 5 bjelanaca i jedno cijelo jaje. Masno se mora unositi jer je to bitno za organizam. Ako hoćete zdrave masnoće, po toj kajgani slobodno pospite i malo maslinovog ulja.

Naša koža, obrve, kosa, nokti sve je napravljeno od tih bjelančevina. I to bez hljeba. Svaki dan ovo jedite.

Vašem mozgu je potreban šećer da bi se hranio, ali koji? Ja vam preporučujem da skuhate zob i dodajte nekoliko kockica tamne čokolade, pa stavite i koju suhu šljivu. Za ovaj doručak organiziam će vam reći: Hvala ti što si mi ovo dao.

Organizam voli zob jer on jedini od svihi namirnica ima istu supstancu kao majčino mlijeko.

Nemojte jesti pahuljice, to je smeće. To je sami šećer. Skuhajte čist ovas ili zob kao pšenicu što kuhate.

Poslije ovoga komotno možete da popijete crnu kafu bez šećera i doći će do pražnjenja crijeva. E, tek tada ste spremni za posao. Moći ćete da izgurate 6 sati bez problema. Organizam će vam funkcionisati perfektno.

A ako pojedete kiflu, to je isto kao šećer da ste pojeli. Organizam neće znati da je pojeo kiflu, on to vari kao šećer. Što je belji hljeb to je veće smeće. Hljeb sa semenkama je dobar i zdrav, ali pravi crni hljeb. Bez farbe i dodataka. Ali maksimalno 2 kriške.

Bijeli hljeb nema ništa što je vama potrebno!”

Doktor Solaković tvrdi da nikad nije vidio debelog čovjeka koji doručkuje. Po njemu, debeli ljudi mahom preskaču doručak, slabo se kreću, jedu kasno i obilno “kao da ubacuju u pećinu, a ne u usta.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *