Evo kako spriječiti jako znojenje: 1 savjet koji pomaže svima i 100% je učinkovit

Evo kako spriječiti jako znojenje: 1 savjet koji pomaže svima i 100% je učinkovit

Manje ćete se znojiti ako nosite svijetle boje, kao i odjeću od prirodnih materijala i slobodnog tkanja. Ovo je prirodni lijek koji može pomoći…

Znojenje je najčešća bol s kojom se svi susreću tijekom ljeta i važna je tjelesna funkcija koja štiti tijelo od pregrijavanja. Pretjerano znojenje, poznato kao hiperhidroza, specifičan je problem zdravlja i ljepote.

Dijagnozu treba postaviti liječnik, koji također može preporučiti najprikladnije liječenje. Lijekovi mogu smanjiti iritaciju žlijezda znojnica, ali se prvenstveno koriste za liječenje sekundarne hiperhidroze—kada je prekomjerno znojenje uzrokovano bolešću ili promjenom zdravlja. To može biti menopauza (koju karakterizira noćno znojenje), dijabetes, problemi povezani sa štitnjačom, hipoglikemija ili određene vrste tumora.

Botox je moderan i, po mišljenju mnogih liječnika, jedan od najboljih načina za sprječavanje prekomjernog znojenja, posebice znojenja ispod pazuha. Neurotoksini popularni kao način “eliminiranja” bora na licu također sprječavaju rad žlijezda znojnica.

No, dobri rezultati mogu se postići i bez posjeta liječniku, pogotovo ako je znojenje jednostavno posljedica vrućine, a ne zdravstvenog problema. Važno je prehranu i odijevanje prilagoditi promjenjivim uvjetima tijekom ljeta. Potrebno je isključiti alkoholna pića, kavu i jake začine. Kofein i začini izravno stimuliraju neurotransmitere u mozgu koji aktiviraju žlijezde znojnice.

Zapravo, ti neurotransmiteri potiču opuštanje. Bilo koja vrsta opuštanja ima izravan utjecaj na količinu znoja koja teče s vašeg lica i tijela.

Također se preporučuje smanjiti količinu mliječnih proizvoda u prehrani. Pokušajte popiti čašu soka od rajčice umjesto jogurta. Smanjit ćete unos kalorija, što pozitivno utječe na lijepe linije, a rajčica neutralizira kiseline u tijelu i smanjuje znojenje.

Nije potrebno spominjati da ćete za vrućih dana morati prilagoditi i svoju garderobu – nosite samo odjeću od prirodnih materijala – pamuka, lana, svile ili viskoze. Provjerite i gustoću tkanja – čak i pamučna haljina spriječit će kožu da “diše” ako je tkanje pregusto. Lanene haljine, košulje i heklani odjevni predmeti trenutno su vrlo popularni.

Kako bi mrlje od znoja bile manje uočljive, odaberite vrlo svijetlu ili vrlo tamnu boju (izbjegavajte tamne boje ako morate biti na suncu, ali su u redu za vruće ljetne noći).

Mali trik koji će također pomoći mnogima – s unutarnje strane otvora oko ruke možete pričvrstiti “vrećicu za znoj” koja skuplja višak znoja i štiti odjevni predmet (možete je kupiti u drogeriji). Pametne dame primijetile su da u tu svrhu mogu poslužiti i najtanji svakodnevni higijenski ulošci.

Među antiperspirantima preporučuju se antiperspiranti, a vrlo je važno pravilno koristiti antiperspirante. To znači da pripravak treba koristiti navečer, nakon tuširanja i prije spavanja, a zatim ponoviti postupak ujutro. Ako koristite obični dezodorans, provjerite jesu li vam ispod pazuha potpuno suhi prije prskanja ili nanošenja.

Za dlanove i stopala pobornici prirodne kozmetike preporučuju proizvode s hamamelisom. Ljekovita voda (hidrolizat) ovog cvijeta skuplja pore i znojne kanale. Poprskajte ga po dlanovima i stopalima kako biste spriječili pojačano znojenje ljeti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *