Hladnije od klima-uređaja – uradite ovo svako veče prije spavanja: vaš stan više nikada neće biti zagušljiv

Posljednjih godina klima je postala takva stvar koju većina domova uzima zdravo za gotovo da mnogi zaborave da je moguće preživjeti vruće vrijeme i bez nje.
Posljednjih godina klima je postala takva stvar koju većina domova uzima zdravo za gotovo da mnogi zaborave da je moguće preživjeti vruće vrijeme i bez nje.

Evo šest savjeta koji će vam pomoći da preživite paklenu vrućinu, prenosi The Daily Telegraph.

  1. Čarape stavite u frižider

Iako ova metoda može zvučati čudno, Nacionalna medicinska biblioteka je uradila studiju koja je zaključila da je hlađenje stopala zapravo efikasan način za ublažavanje toplotnog stresa.

  1. Ostanite hidrirani

Naša tijela ne zadržavaju dovoljno vode, zbog čega je dnevni unos tečnosti od vitalnog značaja za zdravlje. Vodu gubimo zbog različitih bioloških procesa koji se dešavaju u tijelu, a najveći dio ih tijelo izlučuje zbog hipertermije.

Upravo zbog toga je važno održavati svoje tijelo hidriranim tokom visokih temperatura.

  1. Odaberite pravu posteljinu

Kada počne vruće, stavljamo ćebad i jorgane na visoke police. Zatim je vrijeme za lanene, svilene ili pamučne posteljine. Kako kažu stručnjaci, ovi materijali hlade i omogućavaju koži da “diše”.

  1. Investirajte u dobar madrac

Dušeci napravljeni od inferiornih materijala zadržavaju toplinu tijela. Stoga stručnjaci preporučuju da investirate u kvalitetan madrac koji će vam pružiti miran san.

  1. Tuširanje hladnom vodom

U sunčanim i toplim danima većina ljudi se tušira hladnom vodom prije izlaska, ali stručnjaci preporučuju da se tušira prije spavanja.

  1. Flaša hladne vode

Stručnjaci preporučuju da flašu napunite do pola hladnom vodom i stavite je u frižider. Kada se voda zamrzne, stavite bocu ispod jastuka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *