Jednostavnim dodavanjem jedne žličice vode na litru, čak i suhi štapić može se čudesno ukorijeniti – pametan trik koji se prenosi kroz generacije vrtlara.

Jednostavnim dodavanjem jedne žličice vode na litru, čak i suhi štapić može se čudesno ukorijeniti – pametan trik koji se prenosi kroz generacije vrtlara.

Ali postoji domaće rješenje koje može eliminirati gotovo svaku posjekotinu. Ključ je nanijeti čisti med na ranu.

Otkrijte ovu tehniku ​​na web stranici vstolovka i bez napora raširite svoje voljene biljke. Opće je poznato da nektar sadrži dodatne tvari koje potiču rast, posebice biostimulanse i biljne hormone kojih nema u sintetskim stimulansima rasta.

Tijekom procesa ukorjenjivanja, med igra ključnu ulogu u promicanju brzog uspostavljanja, snažnog napredovanja i širenja nižih korijena. Nadalje, med služi kao dezinficijens za reznice. Njegova ljepljiva priroda sprječava ulazak štetnih patogena iz podloge u ozlijeđeno područje, što ga čini teškim za ispiranje.

Proces pripreme medenog korijena uključuje specifične korake i tehnike.

Potrebni sastojci su sljedeći:

Na svaku litru vode preporuča se dodati jednu čajnu žličicu prirodnog meda.

Za pripremu, pomiješajte vodu i med, pazeći da je med dobro izmiješan. Za brže otapanje preporuča se prvo pomiješati med s malom količinom mlake vode, izbjegavajući pretjerano zagrijavanje.
Zatim dodajte potrebnu količinu ohlađene vode. Nastavite s obrezivanjem reznica.
Predmete uronite u pripremljenu mješavinu meda. Ostavite ih da odstoje od 1 do 24 sata.
Tijekom tog vremenskog okvira, reznice asimiliraju biološki moćne spojeve. Drvenaste reznice zahtijevaju dulje trajanje, dok zeljaste reznice, koje su manje zahtjevne, zahtijevaju kraće vrijeme.
Kako bi se maksimizirali učinci stimulansa rasta (meda), preporučljivo je ostaviti ga na reznicama dulje vrijeme. Umjesto jednostavnog stavljanja reznice u zemlju, preporuča se napraviti rupu, umetnuti reznicu, pažljivo nasuti okolno tlo i dovoljno ga zalijevati.

Slijedeći ovu metodu, postići ćete optimalno prianjanje bez potrebe za skupim stimulansima korijena.
Iskusni vrtlari otkrili su vrhunsku tajnu za poticanje rasta korijena, čarobnu tehniku ​​koja nadmašuje učinkovitost bilo kojeg komercijalno dostupnog kemijskog proizvoda. Ova neprocjenjiva metoda prenosila se generacijama, počevši od mog djeda. Kad god poželimo razmnožiti biljke iz reznica, bilo da se radi o običnom pelargoniju, mirisnoj lavandi ili čak voćkama, ovo je metoda na koju se oslanjamo.
Ako želite odbaciti akceleratore obrade, oni se sigurno ne pridržavaju ove zastarjele metode. Odvojite trenutak da vidite ima li stabala vrbe na ili u blizini vašeg imanja.
U središtu ove metode leži korištenje drva vrbe kao temeljnog elementa. Jednostavno skupite 15 do 20 grana bilo koje vrste vrbe i nabavite posudu napunjenu vodom.

Koja je metoda da se to postigne?

Uzmite odrezane grane i stavite ih u posudu, pazeći da su uronjene u malu količinu tople vode. Ostavite grane da ostanu u vodi najmanje 24 sata, iako je poželjno da ih ostavite 48 sati. Nakon što to vrijeme istekne, izvadite grane i nastavite s namakanjem reznica koje namjeravate posaditi u pripremljenu otopinu. Ovaj postupak namakanja trebao bi trajati jedan dan.
Nakon toga biljke možete postaviti na željeno mjesto po vašem izboru.

Učinkovitost prirodne otopine korijena ostaje netaknuta do mjesec dana ako se čuva na hladnom mjestu ili izravno u hladnjaku. Korištenjem reznica mogu se postići izvanredni podvizi.

Doživite pouzdanost ovog tradicionalnog recepta koji je isproban i testiran kroz vrijeme.

Otopina koja sadrži kvasac.

Otopine kvasca koristile su prethodne generacije, uključujući naše bake i djedove, kako bi se olakšao rast korijena biljaka. To rezultira brzim uspostavljanjem reznica sa snažnim korijenovim sustavom.

Da biste pokrenuli stimulaciju biljaka i potaknuli rast korijena, pomiješajte litru vode sa 100 g kvasca. Temeljito promiješajte otopinu i ostavite reznice da se namaču u njoj cijeli dan. Nakon toga isperite reznice. Ova vremenski provjerena tehnika koristi se generacijama za promicanje zdravog rasta biljaka i snažnog korijenskog sustava.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *