KAFA SA OVIM DODATKOM BRIŠE SVE REDOM

Usisavač je najbrži način za uklanjanje nereda u vašem domu, međutim, nije preporučljivo kupovati sve uz ovaj kućanski aparat jer može stvoriti neugodan miris, oslabiti ili potpuno prestati raditi. Kava, kakao i osušeni listovi samo su neke od stvari koje ne smijete usisavati.

Osim toga, i kava i kakao vrlo su opasni za usisavače jer njihove male čestice mogu začepiti filtar, ući u motor usisavača i učiniti ga neučinkovitim.

Nikada nemojte koristiti usisivač za čišćenje zemlje i suhog lišća sa sobnog cvijeća. Zemlju nikada ne možete dovoljno dobro očistiti, gurat ćete je dublje u tepih, što može uzrokovati tehničke probleme ako je zemlja mokra.

Usisavanje lišća može lako začepiti crijevo ili filtar.

Iako ponekad mislimo da je dlačice najlakše pokupiti usisavačem, to nikako ne biste trebali činiti. To jest, oni brzo začepljuju filtar, a snaga usisavača će se značajno smanjiti.

Kozmetički puder, kao i puder, iako izgleda suho, zapravo sadrži razna ulja i tvari koje se pod utjecajem vrućeg zraka počinju topiti.

Zbog toga se kozmetika smatra jednim od najopasnijih neprijatelja usisavača jer se ti masni sastojci mogu rastopiti u unutrašnjosti usisavača i začepiti njegove mehaničke dijelove i filtere. Nakon što šminka dospije u filter, gotovo ga je nemoguće očistiti i obično ga morate potpuno zamijeniti.

Papiri su također opasni za usisavače jer mogu začepiti usisavač koji će se tada pregrijati i motor će prestati raditi.

Usisavanje premokrog poda može biti vrlo opasno. Uz to, mogli biste doživjeti strujni udar, a usisivač bi mogao emitirati neugodan miris.

Većina ljudi poseže za usisavačem kada nešto slomi, no vi to nikako ne biste trebali činiti. Staklo može oštetiti crijevo, filter i vrećicu za prašinu vašeg usisavača.

Brašno također može oštetiti vaš usisavač. Stoga je bolje sakupljati brašno ručno. Inače ćete začepiti sve filtere i brašno će ući u motor i učiniti ga neučinkovitim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *