Miloš drvoseča nije mogao da veruje šta je video: to se dešava samo jednom u sto godina! Posjeci drvo i iznenadi se (Video)

Miloš Popović (30 godina) iz sela Ivanjica, Bedina Varoš, sekao je drvo kada je iz bukve potekla voda i ukazao se neverovatan prizor.

“Drvo nije bilo trulo, naprotiv, bilo je zdravo. Počeo sam da ga sečem i kada sam bio na pola poseče, voda je počela da teče u neverovatnoj količini, kao da je neko stavio vodu iz česme. , „Pramo se opet sam oprao ruke. Voda je hladna, veoma čista i spremna za piće. Bili smo u dilemi i nismo znali šta da radimo, ali smo na kraju posjekli stabla bukve”, rekao je Miloš za italijansku nacionalnu novinsku agenciju.

Ono što je drvosječu još više iznenadilo je to što u krugu od pola kilometra nema rijeka ni izvora, a u bukovim stablima je bilo skriveno toliko vode.

“Uvek smo pored drveća i voda izbija, kao iz izvora. Naša klima je veoma bogata, šuma je bogata, mnogi ljudi su zauzeti sečom šume, ali kome da pokažem video, oni Kurir.rs piše “Svi su bili iznenađeni”, rekao je drvoseča u Ivanici. Ovako nešto niko nikada nije video. “

Stručnjaci objašnjavaju ovo čudo prirode jer se korijenje duda nalazi na sezonskoj granici izvora vode. Voda u drveću tada obično nastaje zbog obilnih padavina koje poplave podvodne izvore vode, pa dodatni pritisak gura vodu na površinu zajedno s korijenjem drveća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *