MUKU SAM MUČILA SA NADIMANJEM I GASOVIMA: Evo kako sam riješila problem, pojedem ovo svaki dan

Kako smanjiti gasove i nadimanje i koji je najbolji probiotik po mišljenju nutricioniste Rečel Atard.

“Dugo sam se borila da problematičnim varenjem, a od toga su krenule i mnoge druge tegobe – umor, višak kilograma, pa teška neravnoteža hormona.” Ovim rečima počinje Rejčel Atar svoju ispovijest o mukama koje su joj donijeli nadimanje i gasovi u crijevima.

Danas je Rejčel nutricionista i fitnes savjetnica, a vremenom je uspjela da drastično smanji svoje probleme i pomogne armiji fanova koji je prate na Instagramu.

“Meni znači čak i ako nađem deset minuta dnevno da se pozabavim nečim što me smiruje”, tvrdi Rejčel. Na njenoj listi prioriteta su osam sati spavanja, tokom kojih joj se tijelo odmori, kao i uzimanje probiotika.

“Preporučujem da ima barem 30 milijardi živih korisnih bakterija i 10 vrsta probiotskih kultura”, kaže Rejčel. Uz probiotik, od suplemenata uzima i cink. Ona izbegava alkohol, a preporučuje i da testirate da li vam je nadimanje manje ako ne jedete crni ili bijeli luk, brašno, proizvode sa laktozom ili koštunjavo voće.

“Gasove možete smanjiti i ako pijete više vode, a mnogo će vam pomoći i redovno vježbanje”, podsjeća Rejčel. Na njenom jelovniku su svakog dana: banana, jagode, bademovo mlijeko, čia sjemenke, protein u prahu, orasi, brokoli, batat, jaja i piletina.

Tekst: Lepa&Srećna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *