Najtužnija baka na svijetu doživjela 129 godina i otkrila da je život kazna i da nikad nije bila sretna: Svi su ostali bez riječi dok je otkrivala svoju tajnu dugovječnosti

Supruga Kokua Istanbula, koja je doživjela nevjerojatnih 129 godina i preminula prije vječnog počinka 2019. godine, nije željela podijeliti životnu mudrost i radost. Zapravo, za nju je ovih 129 godina bila kazna u kojoj nije uživala ni dana.

Koku, koja je bila porijeklom iz Rusije i preživjela je Staljinov represivni režim, umrla je u lipnju 2019. kada je trebala napuniti 130 godina. Žena koja je nedavno postala najstarija žena na svijetu kaže da je tajna njezine dugovječnosti “Božja volja” i da nije učinila ništa da si pomogne i produži život.

Prije četiri godine ruska vlada proglasila je Istanbulovu najstarijom osobom na svijetu. Mnogi vjeruju da je tajna njezine dugovječnosti zdrav i aktivan život, no ona kaže da “nema pojma kako je doživjela te godine”.

“Živio sam toliko godina, ali nikada nisam bio sretan niti jedan dan. Život je kazna”, rekao je Xiaojiu.
Ruski mirovinski fond je na temelju njezinih dokumenata, krsnog lista i osobne iskaznice utvrdio da je rođena 1. lipnja 1889. godine.

Prema službenim informacijama, Koku, koji je volio kašastu juhu, meso i mlijeko, imao je već 27 godina kada je posljednji car Nikolaj II Aleksandrovič abdicirao u ožujku 1917. godine. Imala je 55 godina kada je Drugi svjetski rat završio, a 102 godine kada se Sovjetski Savez raspao.

Kada se prisjetila Drugog svjetskog rata, rekla je da je bila šokirana kada su nacisti i tenkovi prošli pored njezine kuće.

Kocu i njezinu obitelj Staljin je protjerao zajedno s Čečenima i Sibircima pod optužbom da surađivali s nacistima.

“Vidjela sam ljude kako vježbaju, jedu posebnu hranu, održavaju formu, i ne znam kako sam prolazila kroz sve ove godine. Provela sam cijeli život radeći, kopajući po vrtu i nisam bila sretna. Nije bilo t a ‘Jako sam umoran. Dugovječnost nije nagrada od Boga, već kazna”, rekao je Xiaojiu.

Ljudi koji su poznavali Kuku kažu da je nadživjela cijelu svoju obitelj, a njezina kći Tamara doživjela je 104-godišnju majku.

Xiaoku je rekla da nikada u životu nije bila sretna

“Preživio sam građanske ratove, revolucije, ratove, razaranje moje zemlje. Sada sam uvjeren da moj život nije bio sretan. Bio je pun straha. Svaki dan sam sanjao o povratku u dom iz kojeg smo bili protjerani Radeći.” u vrtu mi je pomogao da se riješim loših misli, ali moja je duša željela ići kući”, rekla je Koku.

O svojoj obitelji i brojnim tragedijama koje su joj se dogodile nije htjela govoriti, ali izgubila je nekoliko djece, među kojima i šestogodišnjeg sina.

“Gledajući svoj nesretan život, radije bih umro mlad, bez vremena za odmor ili igru. Dok radiš, živiš dan za danom, više nisi živ, samo to ovako vučeš.” Xiaoku objašnjava.

Ono što je zanimljivo za Istanbulovu je da je Van Gogha upoznala još kao djevojčica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *