Obratite pažnju, možda je slučajno imate: Vlasnik za 0vu kovanicu od 2 eura traži čak 99.000 eura, a evo i zbog čega

Prema izvještajima njemačkih medija, nedavna reklama koju je objavio trgovac dovela je do velike zabune na internetu. U oglasu se promoviše novčić od dva eura koji se smatra “izuzetno neuobičajenim” i koji se prodaje po visokoj cijeni od 99.000 eura.

Oglasi – advertisement
Njemački grad Bremen ima poseban prigodni novčić. Ovaj novčić sadrži dva značajna simbola grada: gradsku vijećnicu i statuu Rolanda od Bremena. Ova dva simbola su važna za Bremen, a također su dio svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Godine 2010. u opticaj je puštena ova kovanica u ukupnom tiražu od 30 miliona primjeraka. Međutim, ostaje pitanje: kako prodavači opravdavaju svoje previsoke cijene za ovaj konkretni novčić?

Najcjenjeniji novčić od dva eura, “Grace Kelly”, stručnjaci procjenjuju na nešto više od 3.000 eura. Međutim, neki se mogu pitati da li je trošak kovanice u Bremenu opravdan. To je zbog činjenice da je novčić napravljen od jednog metala, što ga čini “čistim”, umjesto tipične mješavine legura nikla, bakra i mesinga.

U oglasu je navedeno da vlasnik posjeduje jedinstveni novčić od 2 eura. Oglas dalje objašnjava da nije bilo otkrića drugog identičnog novčića, čime se potvrđuje ekskluzivnost kovanice koja se nudi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *