Ove 3 moćne stvari očistit će vašu kadu i tuš bolje od sode bikarbone i octa, ostavljajući sve da izgleda ponovo

Jedan od omiljenih recepata u svakom domaćinstvu za čišćenje tuševa, kada i lavaboa svakako je mješavina sode bikarbone i limuna, ili barem sirćeta. Međutim, postoje slučajevi kada čak ni ove čarobne mješavine jednostavno ne djeluju i svi želimo izbjeći korištenje “teških” kemikalija ako je moguće.

Ulje
Mnoge domaćice koriste i obično suncokretovo ulje za vrata – sipaju ga u bocu sa raspršivačem, poprskaju vrata tuš kabine i ostave petnaestak minuta, a zatim obrišu višak ulja ubrusom ili starim peškirom. .

Sirće + sapun za suđe
Jedno od boljih rješenja je mješavina sapuna za suđe i octa. Prednost ove tekućine je što može očistiti i otvor i samu podlogu.

Zagrijte sirće dok ne bude dovoljno vruće, ali ne proključa, zatim ga pomiješajte sa jednakom količinom deterdženta, sipajte u bocu s raspršivačem i dobro protresite. Nakon prskanja po zamrljanoj površini, ostavite da odstoji deset minuta prije nego što obrišete sunđerom ili četkom. Ova mješavina se može koristiti i za čišćenje lavaboa, kuhinjskih ili kupaonskih pločica, te svih površina na kojima je prljavština “tvrdokorna”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *