Reci mi šta jedeš i reći ću ti ko si: Izaberi 1 voćku sa ove slike i otkrijte svoju skrivenu stranu

Omiljeno voće otkriva vašu ličnost i karakter

Prema verovanjima drevnih Japanaca, smatra se da voće simbolizuje balans u ljudskom telu, a da je ova teorija tačna, potvrdili su i naučnici koji su ustanovili da omiljena voćka ukazuje na neke karakterne crte ličnosti.

“Reci mi što jedeš i reći ću ti kakav si”, misao je japanskog naučnika dr Kičija Kurijame, tvorca posebne vrste psihologije koja na temelju omiljenog voća i povrća otkriva tajne ljubavnog života.

Naučnici su usvojili tezu da naš karakter određuju afiniteti prema bojama, oblicima, pa i omiljenim ukusima. Stoga, fokusirajte se na ilustraciju, uzimajući u obzir sve navedene kriterijume i odaberite voće koje će vam u daljem tekstu otkriti vaše karakterne osobine.

Nema sumnje da ste izabrali voće ljubavi i simbol romantike. Nije malo onih koji obožavaju jagode, ali ako ste veliki fan ovog voća to govori i o vašoj vatreno naglašenoj prirodi, ali i uvijek optimističnom životnom stavu.

Pored svega, ipak ste realista i individualac s jasnim ciljevima i dobrom organizacijom dok, s druge strane, ne propuštate priliku za dobrom zabavom i hedonizmom. Prepoznatljivi ste po dobrom stilu i naglašenoj privlačnosti.

Grožđe
Društveni ste, ali ipak suzdržani i odmereni u pojedinim situacijama. Vaša pronicljivost doprinosi uglednom rejtingu u skoro svakoj sferi života.

Uvijek ste ispred svoje generacije, odlikuju vas zrelost i odgovornost. Osjećaj empatije u sklopu sa navedenim karakteristikama čine vas najpoželjnijim članom svake zajednice i društva. Vi ste osoba na koju se svako može osloniti.

Jabuka
Ključna riječ za vas je – ambicija. Praktičar ste i strategija vam je jača strana na putu ka uspjehu. Nerijetko, ljubitelji ovog voća postižu zavidan uspjeh zbog „matematičkog“ principa razmišljanja.

Cenite tradicionalne vrednosti i imate visoka moralna načela. Ipak, druga strana strastvene prirode ponekad vas može skrenuti sa puta, pa neke prolazne ljubavne zanose možete duboko doživeti, prizivajući ih često u sećanje.

Malina
Vječiti avanturisti kojima omče i stege poput nepisanih pravila bivaju kamen spoticanja u ekspanziji životnog elana. Vama mnogi zavide na energiji, ali često se prema obavezama ponašate nekonvencionalno.

No, okruženje teško može da shvati umjetnički stil života podređen isključivo hedonizmu, pa prema njihovim kriterijumima – izlazite iz okvira. Kod drugih nerijetko izazivate i osjećaj zavisti, jer se ne usuđuju da se hrabro prepuste životnim izazovima kao vi. Vama je sloboda najvažnija.

Kupina
Vi ste blagi, nježni i popustljivi. Imate svoj svijet i vodite se pravilom da ne remetite druge kako ne bi ni oni remetili vas. Elokventni ste, ali stidljivi, pa nerijetko ljudi mogu steći pogrešno mišljenje o vama dok vas ne upoznaju.

Druga strana vaše prirode žudi za otkrivanjem novih svijetova, ali i pronalaženjem srodne duše s kojom ćete dijeliti duboku emociju.

Nar
Kako i samo voće raste u toplim krajevima, tako i vas privlače tople destinacije. Svoj život zamišljate pored mora i nepopravljivi ste romantičar. Privrženi ste porodici i nastojite da imate što više djece.

Ljubav vam je glavni pokretač, ali takođe, ako na ovom polju nešto ne funkcioniše, može se na vas odraziti u destruktivnom smislu na ostale segmente života.

Naranča
Raspoloženje umije da vam oscilira, pa često možete biti neshvatljivi okolini. Ne dozvoljavate svakome da vam remeti zonu komfora i vrlo pažljivo birate prijatelje. Uglavnom datiraju iz ranog djetinjstva.

Privlači vas istorija i događaji koji su uticali na formiranje svijeta ovakav kakav je. Intelektualni ste tip i držite se maksime da se čovjek uči dok je živ – vi ste žedni znanja i novih otkrića.

Banana
Ljubitelji banana su mahom emotivci kod kojih je sve transparentno. Vi nemate problem da izrazite osjećanja i zbog te sjajne osobine ne ostavljate mnogo mjesta patnji. Načisto ste sa onim što osjećate i lako odlazite ako shvatite da nešto ne funkcioniše – ljubav, posao, prijateljstvo, rodbinski odnosi.

Umijete da zabavite okruženje, pa se od vas nekada očekuje i previše. Ipak, skloni ste da dramatizujete ponekad tamo gde drami nema mjesta, piše Telegraf.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *