RIJEŠITE ZAVISNOSTI OD SLATKIŠA: Čisti organizam od parazita i normalizuje težinu…

Čisti organizam od parazita i normalizuje težinu…

Često vas privlači slatko? Nažalost kod većine ljudi (ne samo djece), postoji zavisnost od slatkog. Da li ste se ikada zapitali – zašto? Postoje dva glavna razloga za ovu zavisnost! Jedan od njih su paraziti u organizmu (drugi razlog je – stres).

Kada čovjek jede puno slatkiša, on stvara u svom tijelu uslove za akumulaciju sluzi. Na ovoj sluzi počinju razmnožavanje gljivica i bakterija. Prema statističkim podacima, trećina populacije pati od parazita.

Obično, čovjek nije ni svjestan njihovog prisustva u svom tijelu. Paraziti koje žive u našem tijelu oduzimaju nam energiju. Da bi je nadoknadili, organizam traži da pojedemo nešto slatko, jer baš glukoza, koja se sadrži u slatkišima, daje brzu energetsku dopunu organizmu.

Ujedno sa tim, formira se i masni sloj, koji takođe djeluje na zaštitu organizma. Generalno, što više parazita – deblji je sloj masti. Ako se oslobodite parazita, vaša težina se normalizuje i nestaje žudnja za slatkišima.

I tako, kad paraziti prestanu uzimati vašu energiju, nestaće pospanost, umor, glavobolja, malaksalost, normalizovaće se metabolizam i mnogo toga. Uvidjet ćete i sami! Sprovoditi prevenciju (čak i ako mislite da nemate parazita u organizmu), potrebno je dva puta godišnje, dakle, jednom u šest mjeseci.

Jedna od najefikasnijih metode čišćenja organizma je sljedeća:

Čišćenje organizma od parazita – lan i karanfilić:

Lan i karanfilić efikasni su gotovo kod svih vrsta parazita. Za pripremu mješavine za čišćenje, potrebno je uzeti 10 dijelova lanenog sjemena i 1 dio suhih cvjetova karanfilića (100g sjemena lana i 10g karanfilića).

Sve zajedno usitniti u prah, u mlinu za kafu ili kupiti samljeveno u radnji sa zdravom hranom. Uzimati svaki dan po 2 ravne supene kašike, u toku tri dana. Prah možete dodati u kuhanu hranu, u jedan obrok ili ga pojesti i nakon toga popiti čašu tople vode (najbolje je u jutarnjim časovima).

Poslije trodnevnog uzimanje ove smjese, napravite pauzu 3 dana. Zatim sve ponovite iznova. Ovu smjesu treba konzumirati mjesec dana. Nemojte da vas zbuni neka reakcija organizma, kao sto svrab, osip, herpes, promjena boje stolice, urina ili još nešto.

Ako to primjetite (ne moraju svi), to je znak da je čišćenje organizma u toku. Ovo je veoma efikasno sredstvo. Kod konzumacije, ova mješavina ostaje na zidovima gastrointestinalnog trakta, a rezultat je da će paraziti biti „primorani“ da napuste vaš organizam.

Za poboljšanje rezultata, da paraziti konačno napuste svoje prebivalište, preporučuje se korišćenje odvara lana, na prazan želudac. Za čišćenje organizma dobro je uzimati kiselomliječne proizvode, sjemenke bundeve, suncokreta, orahe, peršunov list, mirođiju, svježe cijeđene sokove od voća i povrća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *