Tibetanska gljiva – Ovaj moćni kefir liječi, čisti i podmlađuje cijelo tijelo!

Ovu gljivu tibetanski narod koristi od davnina i dugo je bila njihova tajna narodne medicine. Poljski profesor donio ga je u Evropu iz Indije, gdje je “susreo” indijskog jogija i nakon petogodišnjeg korištenja izliječio se od raka želuca i jetre. Kada je profesor otišao, dobio je pečurku na poklon

Skrivene gljive mogu zamijeniti većinu sintetičkih lijekova u liječenju stotina najčešćih bolesti. Danas, kefir, napravljen od tibetanskih gljiva, naučnici smatraju jedinstvenim, najmoćnijim, najsigurnijim i najbezopasnijim prirodnim antibiotikom.

Japanski liječnici čvrsto vjeruju da je ovaj kefir nezamjenjiv u prehrani oboljelih od raka i smatraju da ga treba uključiti u ishranu svake zdrave osobe, bez obzira na godine.

Kako se leče tibetanske pečurke?

Danas je jedan od problema u očuvanju zdravlja i mladosti ljudi konzumacija takozvane „mrtve“ hrane (posebno raznih mesnih prerađevina), koja se propada tokom probave i ispušta toksine. Ovi otrovi se apsorbiraju u krvotok kroz krvne žile, šire se po našem tijelu i truju ga.

Rješavanjem problema propadanja hrane u organizmu, ako ne vraćanjem mladosti, barem usporavanjem procesa starenja organizma, pročišćavanjem organizma, čime se poboljšava cjelokupno stanje.

Naravno, nećemo reći da su tibetanske gljive lijek koji može izliječiti sve bolesti i dovesti do besmrtnosti, ali zaista može izliječiti bolesti ljudi. Svakodnevna konzumacija kefira napravljenog od ove gljive svakako će pomoći podmlađivanju organizma.

Kefir od mlečnih gljiva
Kefir izvađen iz mlečnih pečuraka deluje kao metla da ukloni svo smeće koje sakupi iz našeg tela. Neutralizira toksine i produkte razgradnje u crijevima i normalizira mikrobiom probavnog trakta.

Ovaj kefir izvlači i jedinjenja teških metala koja iz atmosfere ulaze u naše telo zajedno sa izduvnim gasovima i ponekad nekvalitetnom vodom iz gradskih vodovoda. Kao prirodni antibiotik, kefir gljive mogu ukloniti ostatke sintetičkih antibiotika i drugih lijekova.

Uz pomoć ovog magičnog kefira tijelo eliminira ne samo toksine, već i pijesak i kamenje iz žuči, mjehura ili bubrega. Ova biološka kultura jednostavno rastvara ovaj pijesak i kamenje. Osim toga, ovaj kefir hrani ćelije, ispunjava ih najboljim vitalnim materijama, pročišćava sve ćelije organizma, podmlađuje ih i eliminiše mrtve ćelije u telu.

spoljna upotreba

Kada se koristi spolja, kefir poboljšava stanje kože lica i ruku, izbeljuje i podmlađuje kožu kada se utrlja u vlasište, eliminiše perut, jača strukturu kose i utiče na njen rast. Ako dođe do opadanja kose, nakon svakog pranja prelijte glavu šoljicom kefira i umasirajte je u kosu 5-10 minuta. Nakon toga operite kosu blagim šamponom. Ostavite na kosi kao masku 1-2 sata, omotajući glavu najlonskom vrećicom i ručnikom. Efekat je odličan!

Koje bolesti tibetanske gljive mogu liječiti?
Jača imunološki sistem i ubrzava oporavak od gripe i drugih akutnih respiratornih bolesti.

Normalizuje želučanu mikrobiotu i liječi gastrointestinalne bolesti. Gastritis se može izliječiti u roku od 2-3 mjeseca uzimanjem kefira (400 ml dnevno). Dugotrajna upotreba može izliječiti čir na želucu.

Koristi se za liječenje gojaznosti i normalizaciju tjelesne težine. Ako želite da smršate, pijte kefir pola sata nakon obroka, ako želite da se udebljate – 30 minuta prije obroka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *