Dramatično: ‘Oluja superćelija sa snagom atomske bombe proizvodiće se od 26. jula?’: Koja područja će biti najviše pogođena

Dramatično: ‘Oluja superćelija sa snagom atomske bombe proizvodiće se od 26. jula?’: Koja područja će biti najviše pogođena
Srpski meteorolog Ivan Ristić rekao je da se u Srbiji u narednom periodu očekuju tropske temperature, kao i da postoji opasnost od snažnih superćelija. Rekao je da su ih stručnjaci uporedili sa snagom atomske bombe i da bi bilo nemoguće zaštititi se u takvoj oluji.

“Globalno, ovaj toplotni talas će trajati do 26. jula, a onda će uslediti oblaci, kiša i svežina. Kada su u pitanju ove superćelije, kada prođe toplo vreme i malo svežeg vazduha uđe u posudu, možemo očekivati ​​ove oluje koje se javljaju na Nonskoj ravnici su uzrokovane hladnim zrakom koji dolazi iz donjeg sloja, a tamo je mnogo toplog zraka, a što je toplije vrijeme, to je veća mogućnost Vrhovi oblaka koje stvara topli zrak ne možemo učiniti ništa, čak ni snaga atomske bombe.

On takođe dodaje da je počeo drugi vrhunac Haronovog toplotnog talasa, nakon što je Lucifer poslao Koba.

“Do srijede će biti veoma toplo i vlažno. Temperature će biti između 35 i 40 stepeni. Dobra vijest je da se ne očekuje da temperature prelaze 40 stepeni. U srijedu će biti hladnijeg zraka, što znači opasnost. superćelije Očekuje se da će se oluje vratiti u region Vojvodine, a kiša će verovatno stići i do Beograda tokom noći, sa temperaturom do 32 stepena.

Ristić je istakao da će naredne sedmice tokom dana i noći biti tropsko vrijeme, a noćne temperature neće pasti ispod 20 stepeni..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *