Učestalo mokrenje noću će nestati ako uzmete ovaj vitamin!

https://youtu.be/EIwkgW5BLbk

Teško je zamisliti kuću čije terase i balkoni nisu ukrašeni raskošnim muskadinskim bojama. Muškat je veoma zahvalna i otporna biljka. Voli sunčevu svetlost, a najbolji uslovi za rast i cvetanje su temperature od 10 do 30°C i umereno zalivanje. Muškat ne voli previše vode jer može uzrokovati trulež korijena.

Grožđe muškat treba s vremena na vrijeme gnojiti kako bi se podstakao rast i cvjetanje. To znači da ga treba zalijevati tekućim gnojivom koje sadrži fosfor, dušik, kalijum i magnezijum. U tu svrhu dostupne su i jeftinije alternative. Jedan od njih je povidon-jod, koji se u medicini koristi za dezinfekciju rana. Dodajte jednu kap povidon-joda u litar vode. Dobro promiješajte i prelijte po rubovima tepsije, a ne po listovima. Radite to svake dvije sedmice umjesto češće i vidjet ćete da vam grožđe muškat postaje bujnije i luksuznije. Jod neutralizira bakterije i gljivice i potiče rast. Još jedan kuhinjski trik je kora od banane – ostavite da odstoji preko noći u 1 litri vode i zatim tom vodom zalijte svoje cvijeće.
Kao što su vitamini B dobri za rast i razvoj našeg tijela, tako su dobri i za vaše cvijeće. Pomiješajte malo svježeg pekarskog kvasca sa kašičicom šećera u 1 litru vode. Ostavite rastvor da odstoji nekoliko sati, a zatim ponovo dobro promešajte i sipajte muskadin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *