Ukusne savijače u listićima punjene hrskavim dunjama.

Za poseban događaj, točnije Brankinu ​​čajanku, pripremila sam prekrasne savijače od dunja. Iako je moguće da on već posjeduje sličan recept, otkrijmo onaj koji sam dokumentirao u svojim bilješkama već duže vrijeme.

Priprema

Uzmite smjesu prethodno navedenih sastojaka i izradite je rukama dok ne postane mekano i neljepljivo tijesto. Tijesto podijelite na dva jednaka dijela i oblikujte okrugle kuglice. Pokrijte kuglice prozirnom plastičnom folijom i ostavite ih da odstoje u hladnjaku sat vremena.Nježno pritisnite početnu lopticu vršcima prstiju, a potom oklagijom izvucite je prema van. Izbjegavajte primjenu pretjerane sile, dopuštajući oklagiji da izvrši svoju zadaću. Krajnji rub spljoštenog tijesta premažite marmeladom od dunja, pa ga zarolajte u kompaktan oblik.

Premjestite tijesto jednom i nastavite s rezanjem savijače, ponavljajući ovaj korak dok ne potrošite svo tijesto. Isti postupak ponovite sa drugom loptom tijesta.

Kad su rolice gotove, prebacite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i narežite ih na štrudle veličine zalogaja.

Kako biste bili savršeno pečeni i lagano zapečeni, preporučamo da ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20-25 minuta.

Nakon što su savijače pečene i ostavljene da se malo ohlade, obilno ih pospite mješavinom šećera u prahu i vanilin šećera. Nakon što dosegnu sobnu temperaturu, pažljivo ih stavite u spremnik ili kutiju za skladištenje.

Kad govorim o kajmaku, mislim konkretno na domaću pavlaku, jer se to naziva na ovim prostorima. Međutim, kada sam otkrio coolku, saznao sam da kajmak može imati i drugo značenje. Suna je u komentarima ljubazno spomenula da se mladi kajmak može iskoristiti i da je fantastičan.

Servirati
Brankina čajanka bila je divna prilika na kojoj su ih posluživali uz slatki niz drugih delicija, kako od ostalih gostiju tako i od same Branke, i moram reći da su se odlično držale.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *