Svaka mašina za pranje veša može SUŠITI veš: Većina ljudi još uvek ne zna za ovu funkciju!

Ponekad vam treba određena odjeća koja je već oprana, ali nažalost još nije osušena. Koje su vam mogućnosti ako radije ne koristite radijator i smatrate da sušilica predugo traje?
Možda ćete biti zatečeni, ali u takvim situacijama perilica rublja može raditi jednako učinkovito kao i sušilica.

Uz pomoć genijalnog portala otkrit ćete ovaj idealan trik koji se može pokazati korisnim. Kad zrak ostane vlažan
Tijekom jesenskih i zimskih mjeseci brojni domovi često imaju problema s vlagom.

Često sušenje rublja vani često nije izvedivo zbog kiše, snijega i obično niskih temperatura. U ovakvim situacijama, ne žele svi koristiti radijatore za sušenje odjeće, jer oni imaju tendenciju povećanja razine vlage, što može biti nezdravo za naša pluća.

Štoviše, odjeća postavljena na radijator može spriječiti cirkuliranje topline u prostoriju. U tim situacijama može biti od koristi privremena sušilica iz perilice rublja.

Želite li svoju odjeću brže osušiti, jednostavno je nakon pranja vratite u perilicu.

Ovaj put je ipak neophodan veliki ručnik. Ne smije se napuhati, a ključno je da učinkovito upija vodu.
Sve što vam preostaje je uključiti perilicu rublja i pokrenuti ciklus centrifuge.

Postignite najbolje rezultate uz najveću dostupnu brzinu. Nakon toga jednostavno pričekajte da perilica obavi svoj zadatak.
Nakon što skinete odjeću, vidjet ćete da je ručnik upio značajnu količinu vode i vlage s njih.

Da biste ih temeljito osušili, trebat će vam minimalan napor. Obično će biti dovoljno samo kratko vrijeme na radijatoru.

Osim toga, važno je spomenuti da ova tehnika postaje učinkovitija s ručnikom koji ima veću sposobnost upijanja vode kada se stavi u perilicu rublja. Nadalje, ključno je koristiti što veći ručnik. Puno sreće!

BONUS:

Turske lepinje koje svi vole! Bazlama je najukusnija koju sam ikad jela! To je nešto što svatko može napraviti.

Uživajte u laganim, žvakaćim i divnim svojstvima ovog turskog somuna, koji se izvrsno slaže s vašim omiljenim curryjima i umacima ili možete uživati ​​sami kao slasni međuobrok.

Slično kao i Naan, izrada ovog somuna vrlo je jednostavna i brzo se peče do savršenstva na vrućoj tavi. Kako biste uživali u divnom okusu, samo slijedite ove korake i napravite šest ukusnih somuna.

POTREBNI SASTOJCI: Za pripremu ovog recepta trebat će vam 2 žličice suhog kvasca (10 grama), 2 žličice šećera (10 grama), 2/3 šalice tople vode (165 mililitara) i 2/3 šalice toplog mlijeka (165 mililitara). Dodatno, prikupite 500 grama prosijanog brašna (što odgovara 3 pune šalice), 1 žličicu soli (5 grama), 1 žlicu maslinovog ulja (15 mililitara), malo dodatnog brašna za posipanje, maslinovo ulje za premazivanje i sitno nasjeckano svježe peršin. Po želji može se staviti i crvena paprika.

Kakav je proces izrade ovih lepinica?

Započnite miješanjem 2 žličice suhog kvasca, 2 žličice šećera i 2/3 šalice tople vode u zdjeli. Kako biste aktivirali kvasac, umiješajte 2/3 šalice toplog mlijeka i pobrinite se da se smjesa dobro sjedini.

Nakon što smjesa odstoji 10 minuta da se dobije pjenasta struktura, nastavite s pripremom tijesta. U veliku zdjelu za miješanje prosijte 500 grama brašna i dodajte 1 žličicu soli. Pomiješajte kvasac s brašnom i miješajte žlicom dok se tijesto ne počne oblikovati.

Započnite dodavanjem 1 žlice maslinovog ulja u smjesu, a zatim nastavite ručno mijesiti tijesto otprilike 2 minute. Bitno je osigurati da tijesto zadrži mekanu teksturu i pokazuje malu ljepljivost na dodir.

Pokrijte tijesto čistom krpom i stavite na toplo mjesto da se diže. Ovaj proces bi trebao trajati oko 1 sat ili dok se tijesto ne udvostruči.
Nastavite s oblikovanjem somuna po potrebi. Nakon što se tijesto diglo, površinu na kojoj ćete raditi obilato pospite brašnom i nježno uklonite sav zarobljeni zrak iz tijesta. Zatim tijesto podijelite na 6 jednakih dijelova i svaki dio pažljivo oblikujte u okrugli oblik.

Kako se kuglice od tijesta ne bi osušile dok radite, pazite da budu dovoljno pokrivene. Uzmite valjak i razvaljajte svaku kuglu tijesta pojedinačno, oblikujući je u krug promjera približno 18 centimetara (7 inča) i debljine oko 5 milimetara.

Započnite proces pravljenja somuna zagrijavanjem tave na srednjoj vatri. Kada posuda postigne željenu temperaturu, u nju lagano stavite jedan od razvaljanih krugova tijesta.

Pecite kruh otprilike 3 minute, ili dok se na površini ne počnu pojavljivati ​​mjehurići. Okrenite kruh i nastavite peći na suprotnoj strani dok ne dobije ugodnu zlatno smeđu nijansu.

Nastavite s ovom metodom za ostatak tijesta, razvaljajte sljedeći komad dok se prethodni peče. Završite ovaj proces i pokažite konačni rezultat.

Nakon što se somun ispeče, odmah ga prekrijte kuhinjskom krpom kako bi zadržao mekoću. Šaku svježeg peršina sitno nasjeckajte.

Svaki komad toplog somuna lagano premažite maslinovim uljem i pospite obilato nasjeckanim peršinom i po želji malom crvenom paprikom.

Za najbolji doživljaj, pokušajte upariti ovaj turski somun s omiljenim curryjima i umacima ili ga kušajte samog sa štednjaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *