Metoda upotrebe pjene za brijanje za bojenje jaja izazvala je pomamu među milionima ljudi. Ova tehnika je toliko zadivljujuća da će nesumnjivo osvojiti i vas!

Farbanje jaja na tradicionalan način može biti i zamorno i izazovno, a da ne spominjemo rizik od pucanja jaja tokom procesa. Suprotno tome, jednobojna uskršnja jaja mogu biti prilično dosadna, zbog čega je došlo do navale uzbuđenja na internetu oko tehnike pjene za brijanje koja omogućava živopisna jaja u duginim bojama.

Viralni YouTube video koji prikazuje trik s pjenom za brijanje privukao je pažnju miliona ljudi širom svijeta. Ova pametna tehnika nudi jedinstven i zadivljujući način farbanja jaja za Uskrs. Korištenjem pjene za brijanje više nema potrebe kuhati jaja s bojom, a rezultirajući uzorci su nevjerovatno fascinantni, sigurno će svima donijeti radost. Sa preko dva miliona pregleda, ovaj trik je zaista osvojio svijet.

Vrijedi napomenuti da se ista tehnika može primijeniti i na šlag i na šlag, eliminirajući potrebu za kemijskim dodacima koji se obično nalaze u pjenama.

Pjena ili šlag je neophodan uslov.

Dostupne su različite tečne boje za hranu u nizu boja.

Posuda u obliku zdjele.

Imate izbor između korištenja dvije žličice ili štapića za jelo.

Kuvana jaja koja su bele boje.

PRIPREMA:
Da biste stvorili očaravajuća i živahna jaja, počnite sipati pjenu ili šlag u zdjelu za jednokratnu upotrebu, idealno napravljenu od plastike ili aluminija. Zatim unesite nekoliko kapi različite boje za hranu i miješajte smjesu štapićem ili žlicom dok se ne pojavi očaravajući uzorak koji nalikuje vrtlogu raznobojnog mramora.

Sada, sljedeći korak je uroniti svako jaje pojedinačno, osiguravajući da apsorbiraju različite nijanse iz svakog ugla. Kada završite, nježno ih stavite na papirni ubrus i ostavite da se odmore otprilike 20 minuta (iako je poželjno duže). Konačno, nježno uklonite višak boje laganim tapšanjem jaja ručnikom, pazeći da ne trljate, i gle! Žive boje će ostati, pretvarajući jaja u očaravajuće kreacije koje podsjećaju na mitsko carstvo u kojem žive jednorozi i vile.

Obratite pažnju na jednostavnost s kojom se mogu stvoriti živopisna i šarena jaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *