SVI MOŽETE NAPRAVITI OVU BOMBU ZA KRVNU SLIKU: Samo 3 kašike dnevno ove mješavine čine čuda za anemiju

Prvi znak anemije je osjećaj umora i nedostatka energije. Prati ga ubrzan ili nepravilan rad srca, bol u grudima i kratak dah, glavobolja, gubitak kose. Naime, anemija dovodi do pada imuniteta, pa dolazi do slabe koncentracije i cirkulacije.

U krvnoj slici nije važan samo broj crvenih krvnih zrnaca, već i nivo hemoglobina. Ako je hemoglobin na niskom nivou, prenos kiseonika će biti smanjen, a to će na kraju uzrokovati anemiju.

Zato vam predstavljamo recept za pripremu prirodnog eliksira koji značajno povećava broj eritrocita i pozitivno utiče na ukupnu krvnu sliku.

Ne odlažite pripremu ovog drevnog prirodnog lijeka koji su naše bake i prabake pripremale za porodilje i za osobe koje se oporavljaju od teških bolesti.

Sastojci:

– 200 ml meda
– 200 g oraha
– 200 g suvog grožđa
– 200 ml soka od šargarepe
– 200 ml soka od cvekle
– 2 limuna

Priprema:

Operite limun, prepolovite ih i iz svake polovine uklonite sjemenke. Sameljite ih zajedno sa korom, osim ako nije poprskana, pa masu stavite u staklenu teglu od jednog litra. Zatim dodajte med, sok od cvekle i šargarepu i sve dobro izmiješajte. Zatim dodajte mljevene ili sitno sjeckane orahe i suvo grožđe i ponovo promiješajte.

Navedena količina sastojaka osigurat će vam jedan kilogram ukusne i zdrave mješavine. Pripremljeni eliksir čuvajte u tegli u frižideru. Uzimajte po jednu kašiku ove mješavine prije svakog obroka, tri puta dnevno.

Još jedna dobra stvar kod ovog lijeka je da nema nuspojava. Bićete puni energije, a nakon dvije sedmice korišćenja provjerite krvnu sliku – sigurno ćete biti pozitivno iznenađeni

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *