Volite kupus, ali ne i miris dok se kuha: Ova namirnica će pomoći

Kupus je mnogima omiljena namirnica, i to u raznim varijantama. Bez obzira na to da li više volite svjež ili kiseli, vjerujemo da često uživate u jelima od ovog povrća.

Međutim, ono što mnogima smeta prilikom pripreme jela od kupusa jeste miris koji se širi za vrijeme kuhanja, a koji, svi znamo, nije baš najprijatniji.

Dakle, koje god jelo da odlučite da spremate i bez obzira na to da li će ono biti od slatkog ili kiselog kupusa, pobrinite se da se cijela kuća ne osjeća na njega, a i da vam odjeća ne upije miris koji će vam poslije smetati.

To možete da uradite uz pomoć jednog vrlo jednostavnog trika koji ne samo da će vam pomoći da se otarasite neprijatnog mirisa kupusa već će se pobrinuti i da jelo bude ukusnije.

Mnogima smeta miris koji se širi za vrijeme kuhanja. Printscreen

Stvar je prilično jednostavna, a do ovog rješenja su, naravno, došle domaćice koje su, tokom godina pripremanja raznih jela, shvatile na koji način mogu da poboljšaju njihov ukus, kao i kako da, kao u ovom slučaju, zaustave neprijatne mirise koji se, prilikom pripreme određenih jela, neminovno stvaraju.

Sve što vam je potrebno jeste čaša mlijeka koju ćete sipati u šerpu u kojoj pripremate kupus. A kada je riječ o količini, pola čaše mlijeka će biti sasvim dovoljno za pola kilograma kupusa. I, naravno, jelo obavezno poklopite.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *