KROJAČKI trik za naoštravanje bilo koje makaze za nekoliko sekundi: Čak i one najtuplje sijeku kao nove

Ovaj savjet sam dobila od svoje bake, krojačice, a ona ga je iskoristila prije 60 godina kada je tek počela da šije.

Uvijek je morala imati svoje makaze u savršenom redu, oštre i uvijek spremne za savršen posao.

Na kraju krajeva, bila je poznata širom okruga po svom radu.

Pa sam pomislio da bi ovaj vodič mogao nekome biti od koristi.

Nedavno sam dosta proučavao kako da naoštrim makaze i odjednom sam se sjetio ovog savjeta.

Stvarno je odlična stvar, testirana i makaze su nakon toga savršeno oštre.

Svakako probajte, ništa ne košta i djeluje odmah.

BONUS:

ŽENA PODIJELILA TRIK I 0DUŠEVILA SVE: Evo Kako Se Čisti Keramička Ploča, Zaboravite Na Kupovna Sredstva – OVAKO ĆE BITI BLISTAVA I BEZ MRLJE (RECEPT)

Uglađen plan staklene ploče za kuhanje izgleda kao da je jednostavnije za čišćenje od konvencionalnih ploča za kuhanje. Ipak, to nije baš takva situacija, pa vam u nastavku želimo najbolje savjete o najstručnijoj metodi da ih najjednostavnije očistite

Iskoristite poslovne predmete
Poslovni predmeti za staklo-zemljane ploče najjednostavniji su za ugrabiti i iskoristiti. Delikatni predmet za ribanje, maramica bez ribanja i britva pomoći će vam da lako očistite dasku. Samo istuširajte puno sredstva za čišćenje plamenika i očistite jastučićem za ribanje. Spatulom zagrebite potrošena područja oko prstena gorionika.

Učinite svoje čistijim
Nemate garanciju da ćete morati da kupujete sredstva za čišćenje preduzeća. Možete sami napraviti sredstvo za čišćenje koje zahtijeva samo tri pričvršćivanja: sredstvo za čišćenje posuđa, pekač i vodikov peroksid. U osnovi stavite sredstvo za pranje posuđa direktno na vanjski sloj plamenika. Pospite malo peciva, a zatim u tom trenutku dodajte malo vodikovog peroksida. Uzmite maramicu i nježno protrljajte i obrišite mrlju.

Koristite četku
Čvrsta četka za čišćenje omogućava vam da uklonite čak i najtvrdokornije mrlje. Drška vam daje uticaj bez spuštanja na sve četiri. Isto tako, četke za čišćenje odlično funkcioniraju s poslovnim i izvorno izrađenim čistačima stakla.

Vrući peškir takođe deluje veoma teško
Ova metoda čišćenja ne može biti jednostavnija. Pospite bezalkoholno piće za pečenje po cijeloj površini ploče za kuhanje. Stavite vrući peškir ili kuhinjski peškir na vrh posude za pečenje. Sačekajte 15 minuta, a zatim očistite površinu papirnim ubrusom. Isperite i obrišite.

Počistite male mrlje bez napora
Pokušajte da ne očistite cijelu pećnicu pekačem ako je srećom neki komadić pećnice neuredan. Stara četkica i pasta za zube nesumnjivo mogu ukloniti male mrlje. U slučaju da nemate pastu za zube sa granulama, potopite četkicu u prašak za pecivo.

Procijedite sok od limuna
Korozivno sredstvo u limunovom soku pomaže pri čišćenju tla. Pospite obilno prašak za pecivo preko vanjskog sloja čaše, a zatim pritisnite limunov sok preko vrha. Ostavite da odstoji 10 minuta prije nego što nježno istrljate površinu maramicom, kaže Cooktop Inlet.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *