RECEPT ZA PUUUNO SLADOLEDA.. LAKO SE I BRZO NAPRAVI A IMA GA PUNO,PUNO..I DA, BEZ JAJA!

Ovaj recept za Puuno sladoled nije samo jednostavan za napraviti, već je i brz i praktičan, što ga čini divnom poslasticom za uživanje.

Za izradu sladoleda trebat će vam sljedeći sastojci:

Za izradu čokoladnog sladoleda pomiješajte 1 litru čokoladnog mlijeka, 500 g kamenog šećera, 150 g vrhnja za šlag u prahu i 3 dc kisele vode.

Za pripremu ukusnog sladoleda od vanilije potrebni su vam sljedeći sastojci: 1 litra mlijeka, 500 g kamenog šećera, 150 g vrhnja za šlag u prahu, 3 DC kisele vode i 4 paketića vanilin šećera.

Za izradu sladoleda s voćnim okusom potrebni su vam sljedeći sastojci: 1 litra mlijeka, 500 g kamenog šećera, 150 g šlaga u prahu i 3 dc soka ili mješavine kisele vode i voća.

Način pripreme je sljedeći:

Da biste napravili bilo koju vrstu sladoleda, počnite kuhanjem mješavine mlijeka i šećera. Pustite ovu smjesu da se ohladi i zatim je zamrznite u hladnjaku, najbolje preko noći. Sljedeće jutro izvadite smrznuto mlijeko iz hladnjaka i pomiješajte ga sa šlagom i kiselom vodom ili voćnim sokom, ovisno o ukusu koji želite. Nakon što umutite vrhnje, žlicom lagano umiješajte smrznuto mlijeko. Smjesu nastaviti miješati mikserom dok se ne počne zgušnjavati. Smjesu prebacite u posudu i vratite u hladnjak. U ovom konkretnom receptu zamijenio sam 200 grama fruktoze za šećer i dodao 4 kuglice cappuccina u kipuće mlijeko kako bih poboljšao okus sladoleda prikazanog na slici.

POSLUŽITI:

Kako bismo utvrdili da li je sladoled vrijedan kupovine, dostavit ću vam dvije kutije od po 1600 ml kako bismo mogli procijeniti njegovu kvalitetu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *